Наставникът на Челси Маурисио Почетино смята, че на фона на всичко

...
Наставникът на Челси Маурисио Почетино смята, че на фона на всичко
Коментари Харесай

Маурисио Почетино: Би било невероятно за нас да се класираме за Европа

Наставникът на Челси Маурисио Почетино счита, че на фона на всичко случило се през тази акция, ще е огромно достижение тимът му да се класира за присъединяване в евротурнирите.

След мощния край на акцията " лондончани " към този момент заемат седмо място във краткотрайното класиране, с еднакъв актив с шестия Нюкасъл. Утре Челси гостува на Брайтън, а в последния мач приема Борнемут.

" Мисля, че бе доста добра вест, че за последните няколко мача се завърнаха толкоз доста играчи. Сега и Бен Чилуел е доста близо, само че мисля, че към момента не е 100% несъмнено, че ще е подготвен още за на следващия ден. Същото важи и за Карни Чуквуемека. Трябва и за двамата да преценим дали да бъдат част от групата за утрешния мач. Ако не за на следващия ден, то ще стане за уикенда.

Много е значимо да останем със мощен нрав и същински да имаме вяра, че можем да се класираме за присъединяване в евротурнирите. Предстоят ни два доста сложни мача, тъй като Брайтън е доста добър тим, а по-късно имаме и домакинство против Борнемут.

Най-важното е да имаме вяра. Отборът се оправя добре. През втората част от сезона - в последните 26 или 27 мача - мисля, че се оправяме в действителност добре.

Трябва да продължим по този метод, като постоянно се опитваме да даваме най-хубавото от себе си, да бъдем конкурентни и да продължаваме да се подобряваме. Ако успеем да го създадем в последните два мача, тогава имаме опция да влезем в Европа, което би било необикновено за нас.

Хората приказват доста през този сезон, за доста неща. Ако питате мен, след всички неща, които се случиха през последните 10 месеца, тогава мисля, че влизането в Европа би било доста добре за нас.

Планираме бъдещото, работим. Някои мнения от моя страна бяха предадени по отрицателен метод. Винаги се пробвам да бъда положителен и се пробвам да изразя възприятията си. Но в никакъв случай не съм казвал, че не мисля за бъдещето. Ние мислим за бъдещето - то към този момент е планувано.

Планът е да стартираме предсезонната подготовка. След това не е в моите ръце дали ще съм тук, или няма да съм тук ", разяснява аржентинският експерт, по време на конференцията си.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР